אפרת במטבח: עוגיות נוגט שוקולד במילוי קרם שוקולד קפה

אפרת ליבפרוינד No Comments on אפרת במטבח: עוגיות נוגט שוקולד במילוי קרם שוקולד קפה
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

אפרת ליבפרוינג עם מתכון חדש לעוגיות נוגט שוקולד במילוי קרם שוקולד קפה (כ- 20 עוגיות סנדוויץ')

העוגיות מתקבלות נימוחות ופריכות במיוחד.

כדאי להקפיא את הבצק לפני החיתוך לריבועים כדי שיתקבלו ריבועים יפים ולא יתכווצו באפייה.

החומרים לבצק:
150 גרם קמח (כוס פחות כף)
50 גרם אבקת נוגט (4 כפות)
25 גרם אבקת סוכר (½2 כפות)
100 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה
20 גרם חלבון (חלבון מביצה קטנה מאוד)
15 גרם קקאו (½1 כפות)

למילוי גנאש קרמל:
60 גרם סוכר (½ כוס פחות כף)
30 גרם שמנת מתוקה או צמחית (2 כפות)
150 גרם שמנת מתוקה או צמחית (10כפות)
100 גרם חלב או חלב סויה (½ כוס פחות כף)
240 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב (או מריר לגרסה הפרווה)

אופן הכנת הבצק:
מכניסים למעבד המזון את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת הנוגט, הקקאו והמזולה ומעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים את החלבון ומעבדים עד קבלת בצק פירורי שעדיין לא התגבש לכדור.
אוספים את פירורי הבצק ובעזרת הידיים מאחדים לכדור בצק. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומניחים בקירור שעה וחצי.
בין 2 ניירות אפייה מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר ומקפיאים לשעה.
לאחר ההקפאה קורצים מהבצק ריבועים בגודל 4 על 4 ס"מ או עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ.
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או במשטח סיליקון.
אופים בחום של 160 מעלות כ- 18-20 דקות עד להזהבה עדינה ומקררים.

הכנת הקרם למילוי:
מחממים היטב סיר שטוח וממיסים בו את הסוכר עד שמתקבל קרמל בצבע ענבר. מוסיפים בזהירות 30 גרם שמנת ומערבבים היטב בכף עץ עד שמתקבל מעין טופי.
במקביל מביאים לרתיחה 150 גרם שמנת עם החלב. יוצקים מעל הטופי ומבשלים על להבה נמוכה עד שכל הגושים נעלמים. בינתיים ממיסים את שני סוגי השוקולד. יוצקים את תערובת השמנת-טופי מעל השוקולד המומס וטוחנים בעזרת בלנדר סטיק לקרם חלק.
מקררים מעט עד שהקרם נהיה נוח לזילוף ומכניסים אותו לשקית זילוף בעלת צנתר כוכב. מזלפים את הקרם בין 2 או 3 עוגיות ויוצרים "מגדל", מקשטים בשברי אגוזי לוז.



0 תגובות